Varoitus verkkourkinnasta!

27.8.2018

Fc Lapan sivuilta on käyty urkkimassa toimihenkilöiden sähköpostiosoitteita ja väärennettyjä osoitteita on käytetty tietojen kalastelussa.

Tänä aamuna useille seuramme toimihenkilöistä tuli sähköpostia toiselta, näennäisesti tutulta seuratoimihenkilöltä. Postissa pyydetään suorittamaan kansainvälinen pankkisiirto.

Jos sinulle on tullut tällainen sähköposti, ÄLÄ VASTAA VIESTIIN MITÄÄN vaan ilmianna viesti omalle s-postinpalvelun tarjoajalle kalasteluyrityksenä tai verkkourkintana. Mikäli toiminto ei siirrä viestiä roskaposteihin, tee se itse.

Ilmeisesti nettisivuiltamme on käyty katsomassa seuran organisaatiorakenne, jonka jälkeen on väärennetty sähköpostiosoitteet näyttämään oikeilta ja näistä väärennetyistä s-postiosoitteista on laitettu pyyntö kansallisesta pankkisiirrosta loogisesti asiaankuuluvalle taholle eli esim. joukkueenjohtajalta rahastonhoitajalle.

Viestien sisältö oli kaikissa sama - pyydetään tekemään kansainvälinen pankkisiirto. Viesti on jätetty niin avoimeksi, että normaalisti ihminen vastaisi kysyäkseen lisätietoja. Vastaussähköposti viimeistään paljastaa kalasteluyrityksen, sillä vastaussähköpostin loppuosa on: @puheenjohtaja.cbl.pl.

Seurassamme ei tehdä kansainvälisiä pankkisiirtoja. Mikäli tällaisia siirtoja tulisi todellisuudessa tehtäväksi, hoitaa seuran taloudenhoitaja ne.

Asiasta on jätetty tietoturvaloukkausilmoitus Viestintävirastolle.