Fc LaPan maalivahtivalmennus

4.10.2018


Esittelyssä maalivahtivalmentaja Ismo Kellokangas

Ismo Kellokangas

on syntynyt Kemissä 1968 ja muuttanut Joutsenoon vuonna 2001. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Ismo on pelannut jalkapallomaalivahtina 19-vuotta ja korkeimmillaan Pohjoisen piirisarjan 3-divaria. Seurat, joissa Ismo on pelannut: Karjalahden Ihme (FC-88/FC Kemi), Kemin Into, KJK (Kemin Jalkapallo Kerho), KemPa (Keminmaan Pallo).

Jalkapallojoukkueen valmentajana 10-vuotta Joutsenossa

Ismo on ennen LaPaan tuloa toiminut Joutsenon Kullervon jalkapallojaostossa valmentajana. Hän on käynyt mm. seuraavat kurssit:

  • D-tason valmentajakurssi.
  • C-tason valmentajakurssi 2007 Kuusankoski.
  • Maalivahti osana joukkuetta 2011 Jyväskylä.
  • Antti Niemi maalivahtiseminaari 2012 Mikkelissä.
  • EKLUn Fyysisen harjoittelun perusteet 2005

Lisäksi Ismo oli Kultsu junioreiden Kaikki Pelaa vastaava useita vuosia ja hoiti Rieska Cupin järjestelyjä.

Valmennuspuolen lisäksi Ismo on nähnyt lajia myös kentän keskiöstä, sillä hän kuuluu Imatran Erotuomarikerhoon ja  on toiminut erotuomarina 4-divarissa ja avustavana erotuomarina 3-divarissa.

Myöskään muut urheilulajit eivät ole Ismolle vieraita - jääkiekko, kaukalopallo, tanssi, judo ja marathon juoksu on tulleet tutuiksi vuosien varrella.

Fc LaPaan hän siirtyi syksyllä 2017.

 Maalivahtivalmennuksen suuntaviivoja

Juttelimme Ismon kanssa hänen ajatuksistaan maalivahtivalmennuksesta. Ismo kertoi, että hänellä on halu kehittää LaPan maalivahtivalmennusta ja hän haluaisi tehdä Fc LaPaan selkeän ja hyvän maalivahtivalmennussuunnitelman, joka nojaa Palloliiton ohjeistukseen.

Maalivahtivalmennus on haastavaa ja monipuolista, siinä pitää ottaa niin monia asioita huomioon. Tavoitteena olisi tehdä LaPan maalivahtivalmennuksesta luova ja monimuotoinen kokonaisuus, jossa on toimintaa laidasta laitaan. Ismo toivoo, että maalivahtivalmennukseen saataisiin mahdollisimman paljon seuran maalivahdeista mukaan ja valmennus hyvälle mallille. Lisäksi hän toivoo yhteydenottoja joukkueiden valmentajilta, jotta molemmat osapuolet tietäisivät missä mennään, mitä maalivahtivalmennuksessa on tarjottavana ja samalla voitaisiin sopia yhteisistä suuntaviivoista joukkueiden parasta ajatellen.

Ismon yhteystiedot löydät seuran toimihenkilöiden yhteystiedoista.