Uusia korona rajoituksia 11.8.2021

11.8.2021

Tiedote Lappeenrantalaisille liikuntaseuroille 11.8.2021


Hei!


Eilen tiistaina kokoontui Etelä-Karjalan koronan tilannekuvatyöryhmä. Sen pohjalta liikuntapaikoilla tulee noudattaa Eksoten antamia ohjeistuksia, jotka ovat viestin lopussa.

Etelä-Karjalan alue on kiihtymisvaiheessa. Todennäköisesti aluehallintovirasto antaa alueellemme ensi viikolla koronaepidemiaan liittyviä rajoitusmääräyksiä. Vartumme siis vielä näitä mahdollisia tulevia ohjeistuksia. Seuroja kuitenkin pyydetään varautumaan mahdollisiin toimintojen rajauksiin. Mitä ne ovat emme pysty varmuudella sitä vielä sanomaan.


Oleellista tällä hetkellä on se, että liikuntapaikoilla toimitaan terveysturvallisesti niin harjoituksien kuin ottelu- ja kilpailutapahtumien osalta. Terveysturvallisuus tarkoittaa henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimista, käsien pesua, maskin käyttöä yleisissä tiloissa, turvavälien pitämistä niin ulko- ja sisätiloissa. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Etelä-Karjalassa kasvomaskisuositus on voimassa kaikissa sisä- ja ulkotapahtumissa.
Liikuntapaikoilla varsinkin sisätiloissa ylimääräisten henkilöiden läsnäoloa tulisi välttää. Mitä ylimääräisisillä henkilöillä tarkoitetaan on esim. harjoituksiin tuovien vanhempien jättäytyminen sisätilojen ulkopuolelle.

Tässä Eksoten antamat suositukset tähän hetkeen:


Lasten, nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta:

Ryhmäharrastustoiminnassa tulee huolehtia riittävästä, 1–2 metrin etäisyydestä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Toimintaan voi osallistua vain oireettomana.

Harjoittelussa on hyvä pyrkiä pitämään selkeät, pysyvät ryhmät. Jos ryhmät saadaan pysymään kooltaan pieninä sekä kokoonpanoltaan muuttumattomina, voidaan harjoittelussa sallia lähikontaktit.

Ottelu, - kilpailu-, ja esitystoiminnassa tulee toimia terveysturvallisuudesta huolehtien voimassa olevien yleisten suositusten mukaisesti.

Tapahtumat:

Etelä-Karjalassa voi järjestää yleisötapahtumia, mikäli pystyy noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä.

10.8. tilannekuvaryhmän asettaman tartuntatautilain 58 § mukaisen suosituksen mukaisesti yli 10 henkilön sisätiloissa tapahtuvissa yleisissä kokouksissa ja yleisötilaisuuksissa sekä yli 50 henkilön ulkona tapahtuvissa yleisissä kokouksissa ja yleisötilaisuuksissa tulee Etelä-Karjalassa tosiasiallisesti pystyä välttämään lähikontaktit.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksissä lähikontaktilla tarkoitetaan sisä- tai ulkotiloissa tapahtuvaa fyysistä kontaktia eli konkreettista kosketusta sekä sisätiloissa tapahtuvaa yli 15 minuuttia kestävää oleskelua alle kahden metrin päässä toisesta henkilöstä. 

Tapahtumajärjestäjille lisätietoa Aluehallintoviraston sivuilta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Petri Ruotsalainen
vs. liikuntajohtaja
Lappeenrannan kaupunki